top of page
Acupuncture_edited.jpg

Acupunctuur

Klassieke acupunctuur 

In ons lichaam bevinden zich meridianen. Dit zijn stroomgebieden waar energieën langs stromen en die door ziekte, mentale problemen of een verzwakte weerstand uit balans kunnen raken.

 

Er zijn 12 hoofdmeridianen, die genoemd zijn naar een orgaan en daaraan worden gekoppeld. Iedere meridiaan staat ook in verband met een bepaalde emotie, een lichaamsstelsel, een basisbehoefte en een deel van het bewegingsapparaat.

 

De meridianen vormen een energienetwerk waarop acupunctuurpunten liggen. Elk van de ruim 700 acupunctuurpunten heeft zijn eigen functie en werking.

 

Tijdens een behandeling worden dunne, steriele acupunctuurnaaldjes geplaatst, die de energiestroom effectief beïnvloeden.

De naaldjes, die eenmalig gebruikt worden, blijven 20 tot 30 minuten zitten.

Acupunctuur afspraak maken

Ooracupunctuur 

Ooracupunctuur of auriculotherapie is een moderne westerse methode, waarbij prikkels op het oor worden gegeven om het zelfregulerende of zelfgenezend vermogen van het lichaam te bevorderen.

De oorschelp is een reflexgebied van het centrale zenuwstelsel, hormoonhuishouding en het immuunsysteem, waarop lichamelijke klachten zich afspiegelen. 

 

Op de oorschelp zijn ook de reflexpunten bekend, die bij stress (hippocampus), negatieve emoties (amygdala), somberheid (formatio reticularis) en zorgen (prefrontale cortex) een rol spelen.

 

Zowel bij lichamelijke als psychische klachten is ooracupunctuur zeer effectief.

Ooracupunctuur bij kinderen

De methode kan in aangepaste vorm zeer goed toegepast worden bij kinderen.

Er worden dan geen verblijfsnaaldjes maar kleine magneetkogeltjes geplaatst, wat geheel pijnloos is.

bottom of page