top of page
Groene flessen

Orthomoleculaire geneeskunde

Orthomoleculaire geneeskunde omvat de  juiste moleculen die het lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren.

Het is biochemisch en het betreft dus lichaamseigen stoffen. In tegenstelling tot de chemische aanpak uit de reguliere geneeskunde is dit een zeer veilige aanpak. Hierbij is kennis van maconutriëten (koolhydraten, eiwitten en vetten) en de toepasbaarheid van micronutriëten (vitaminen, aminozuren en vetzuren) van belang. 

Macronutriënten

Voeding kan je grofweg indelen in drie categorieën. Koolhydraten, eiwitten en vetzuren.

Je hebt gezonde en ongezonde koolhydraten. Gezonde en ongezonde eiwitten. Gezonde en ongezonde vetten.

Door je voedingskeuze af te stemmen op je gezondheidsproblemen is er verbetering te bereiken. Hierin kan ik adviseren.

Voordat de chirurgie en de antibiotica opgang maakten, was de reguliere benadering gebaseerd op voeding en leefstijl.

De grondlegger van de geneeskunde, Hippocrates, had immers de stelling 'dat geen enkele ziekte die door dieet kan worden genezen, met andere middelen dient te worden behandeld'. Inmiddels is dit volledig op de achtergrond geraakt doordat de mens gewend is aan het idee dat een ziekte met pillen op te lossen is. Deze pillen heet dan medicijn of geneesmiddel.

Tegenwoordig is kennis van voeding en voedingsbestanddelen veel meer het terrein geworden van de orthomoleculair adviseur.

Micronutriënten

Voeding bevat naast de grotere bestanddelen ook de veel kleinere moleculaire bestanddelen. Dit zijn vitaminen, mineralen, aminozuren en vetzuren.  Wetenschappelijk onderzoek heeft inmiddels zeer veel praktische inzichten opgeleverd.

 

Er is tegenwoordig veel bekend over de werkzaamheid bij ziekten en aandoeningen. Het grote voordeel is, dat het bij verstandig gebruik volledig veilig is. Als aanvulling op de behandelingen acupunctuur en bioresonantie kan ik altijd een passend advies geven, zowel op het gebied van voeding als op het gebied van supplementen.

Deskundigheid

Bij Orthomoleculaire geneeskunde is kennis van zaken is vereist. Naast vele bijscholingsdagen heb ik de opleidingen Orthomoleculair Suppletie Adviseur en Orthomoleculair Therapeut gevolgd. 

bottom of page