top of page
  • Gaby Heijer

Mijn overstap naar natuurgeneeskunde

Bijgewerkt op: 30 sep. 2020

Na 20 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, lijkt de overstap naar natuurgeneeskunde niet erg voor de hand liggend.

Toch stond dit niet heel ver van mij vandaan en ben ik opgegroeid met Indonesische massages, Pitjit, van mijn oma. Kreeg ik tijgerbalsem of warme kompressen bij buikpijn en werd koorts getemperd met natte sokken in plaats van paracetamol. En zodra de ‘R’ in de maand zat kwamen de vitamine D en levertraan op tafel.

De overstap maakte ik in 2002 toen het bedrijf verhuisde waar ik werkzaam was.

Paul, mijn echtgenoot, had inmiddels een goedlopende acupunctuurpraktijk aan huis en ik besloot om die reden niet mee te verhuizen.

Naast zijn acupunctuur werkzaamheden was Paul franchisenemer bij Prostop en gaf laserbehandelingen stoppen met roken. Doordat zijn eigen praktijk steeds drukker werd en ik ‘in between jobs’ zat, was het de bedoeling dat ik dit tijdelijk over zou nemen. Ik had nooit kunnen bedenken dat ik het zo leuk zou vinden en een eigen praktijk zou starten. Om los te komen van allerlei verplichtingen is het contract met Prostop in 2003 opgezegd en werk ik sindsdien volledig zelfstandig.

Laserbehandelingen zijn leuk om te doen en geven veel voldoening. Echter zijn het eenmalige contacten en een behandeling verloopt volgens een standaard protocol, dus ik zocht er nieuwe uitdagingen naast: voedingsleer, orthomoleculaire suppletie en bioresonantie. En om aan te kunnen sluiten bij een beroepsvereniging en mijn behandelingen daardoor vergoed te krijgen, ben ik tegelijkertijd HBO Medische Basiskennis en Natuurgeneeskunde te gaan studeren.

Inmiddels heb ik zeer veel tijd en energie gestoken in bij- en nascholingen en bovendien ben ik onlangs afgestudeerd als acupuncturist. In dit vak raak je nooit uitgeleerd en daarnaast vind ik het fijn om me te blijven ontwikkelen en de best passende behandelingen te kunnen bieden. Doordat ik verschillende disciplines beheers zijn mijn cliënten heel divers, zowel volwassenen als kinderen met allerlei aandoeningen, en is iedere behandelingssessie weer een uitdaging!

124 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page